Admitere licență 2024 Facultatea de Informatică și Științe

SESIUNEA SEPTEMBRIE 2024

Rezultate finale:

Rezultate dupa contestatii:

Rezultate:

DOMENIUL PROGRAMUL DE STUDIU

Locuri

buget

Locuri

taxa

Taxa

scolarizare/an

Biologie Biologie 1* 39 3900
Chimie Chimie 17 13 3900
Fizica Fizica medicala 4 22 3900
Informatica Informatica 1* 26 4200
Matematica Matematica 1 18 3900

* locuri pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială sau cu disabilități

Înscrierile: 2 septembrie – 13 septembrie 2024 (ora 12)

CALENDARUL ADMITERIE SEPTEMBRIE

1. Concursul de admitere
Înscrierea candidaţilor 02.09.24 (ora 9:00) – 13.09.24 (ora 12:00)
Afişarea rezultatelor preliminare 13.09.24 (ora 16:00)
Depunerea contestaţiilor 16.09.24 (ora 9:00 – 14:00)
Afișarea rezultatelor după contestaţiI 16.09.24 (ora 16:00)

2. Confirmarea locurilor obţinute prin concurs

pentru TOATE programele de studiu

Confirmarea locurilor obținute prin concurs 17.09.24 (ora 8:00) – 20.09.24 (ora 12:00)
Afișarea rezultatelor finale 20.09.24 (ora 16:00)

ADMITERE IULIE 2024

LISTE DEFINITIVE A CANDIDATILOR DECLARATI ADMISI:

LISTE DUPA REDISTRIBUIRE:

REZULTATE DUPA CONTESTATII:

REZULTATE PRELIMINARE:

OFERTA EDUCAȚIONALĂ 2024/2025

CICLUL DE STUDII DE LICENŢĂ (CICLUL I)

Pentru ciclul de studii universitare de licenţă, admiterea se organizează în cadrul facultăţii, pe domenii de licenţă, la programe de studii acreditate sau autorizate provizoriu, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Numărul minim de studenţi pentru demararea unui program de studii se stabileşte printr-o Hotărâre a Senatului Universităţii, cu avizul Consiliului de Administraţie, pe baza unor criterii specifice.
Candidaţii vor fi informaţi, încă de la înscriere, asupra numărului minim de studenţi necesar demarării unui program de studii.
Studenții Universității din Oradea care urmează un al doilea program de studii de licenţă, pot beneficia, la cerere, de reducerea taxei de școlarizare cu 50% pentru un program de studii.
Facultatea de Informatică și Ştiinţe organizează admitere pentru următoarele domenii de licenţă şi programe de studii:

Nr. crt.

Domeniul

Specializarea

A acreditată/ AP autorizată să functioneze provizoriu

Nr. de semestre

Nr. de credite

1

Biologie

Biologie                                              A

6 180

2180

Chimie

Chimie                                                A

6 180

3

Fizică

Fizică medicală                                   A

6 180

4

Informatică

Informatică                                         A

6 180

5

Matematică

Matematică                                         A

6 180

LOCURI DISPONIBILE

Domeniul

Programul de studiu

Locuri Buget

Locuri Taxă

Taxă

școlarizare/an

Biologie

Biologie

28

52

3900Chimie

Chimie

Chimie

27

13

3900

Fizică

Fizică medicală

27

23

3900

Informatică

Informatică

37

38

4200

Matematică

Matematică

27

23

3900

ÎNSCRIEREA LA CONCURS

Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere la Facultatea de Informatică și Ştiinţe, pentru anul universitar 2024-2025, se realizează prin depunerea documentelor de înscriere descrise în Capitolul III din (RASUL_UO).
Înscrierea candidaţilor la secretariatul facultăţii se face personal, pe baza actului de identitate (Carte de identitate sau Paşaport) sau de către o altă persoană, în numele candidatului, pe bază de procură notarială. Documentele de înscriere se depun într-un dosar plic.
În situații excepționale, în cazul în care se va impune înscrierea și în sistem online, va fi elaborată la nivel de universitate o metodologie specifică care va fi prezentată / afișată în timp util.
După încheierea perioadei de înscriere, opţiunile, ordinea acestora, precum şi alte informaţii din fişa de înscriere nu pot fi modificate.
La înscriere, fiecare candidat primește un cod personal de anonimizare, reprezentat de numărul dosarului de înscriere.
Candidaţii care se înscriu la mai multe domenii de licenţă sau la mai multe programe de master din cadrul Facultății de Informatică și Ştiinţe plătesc o singură taxă de înscriere şi vor completa o singură cerere de înscriere prin notarea opţiunilor din oferta educaţională.

Înscrierea la concursul de admitere se face personal, pe baza cărţii de identitate/paşaportului şi a celorlalte documente prevăzute în regulamentul propriu de admitere.

Înscrierea la concursul de admitere se poate face, în numele candidatului, şi de către o altă persoană pe bază de procură.

În cazul în care se optează pentru asigurarea facilităţilor online pentru înscriere este necesar să se solicite datele de identificare personale, conform cărţii de identitate/paşaportului. Înscrierea online se va realiza prin încărcarea documentelor de către candidaţi cu asumarea responsabilităţii de către aceştia cu privire la autenticitatea şi corespondenţa dintre documentele digitale/scanate şi cele originale.

Pentru înscrierea la concursul de admitere, candidaţii vor completa o Fișă de înscriere în care vor menţiona, sub semnătură proprie, toate datele solicitate în formularul respectiv. La fișa de înscriere se anexează actele prezentate în paragrafele de mai jos, facultăţile putând solicita şi alte documente, specificate prin regulamentele proprii.

Candidaţii pentru locurile destinate beneficiarilor de protecție specială, conform Legii nr. 272/2004 republicată, vor adăuga, în plus față de documentele necesare completării dosarului de înscriere, acte doveditoare privind încadrarea lor în acestă categorie (adeverinţă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau de plasament familial).

Actele pentru candidaţi români sau din state membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene precum și cetățenii britanici care au diplomă de bacalaureat obţinută în România:

  • Diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta (în original sau copie simplă, certificată cu originalul de instituţia unde este depus originalul documentului, însoţită de adeverinţa doveditoare a depunerii originalului la instituţia respectivă – în cazul în care candidatul are depus originalul la o altă instituţie) sau, în cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele pentru promoţia 2024, adeverinţa eliberată de către instituţia de învăţământ (în aceleaşi condiţii ca şi diploma de bacalaureat).
  • Certificatul de naştere în copie simplă (candidatul trebuie să prezinte documentul în original pentru certificare în acest caz) ;
  • Certificat de căsătorie în copie simplă (candidatul trebuie să prezinte documentul în original pentru certificare în acest caz) - dacă este cazul;
  • Adeverinţa medicală tip, eliberată de medicul de familie, din care să rezulte că este apt pentru facultatea la care candidează;
  • 2 fotografii tip buletin sau 4 fotografii tip buletin în cazul înscrierii la facultăţile care susţin examen de admitere cu probe de concurs;
  • Carte de identitate (original pentru conformitate) şi copie;
  • Chitanţă / ordin de plată de achitare a taxei de înscriere sau dovada aprobării scutirii de taxă de înscriere;
  • Acord de prelucrare a datelor personale – Anexa 4.

Dosarele incomplete nu se preiau.

 

Actele pentru candidaţi români sau din state membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene precum şi cetăţenii britanici care au diplomă de bacalaureat obţinută în afara României:

  • Atestatul de recunoaştere a studiilor liceale, eliberat de ministerul tutelar, (se obține conform Regulamentului privind admiterea și școlarizarea cetățenilor străini);
  • Diploma de bacalaureat în original şi traducere legalizată în limba română;
  • Certificat de competenţă lingvistică pentru limba română (în cazul înscrierii la programe de studii cu predare în limba română), conform Anexei 2;
  • Certificat de naştere în copie şi traducere legalizată în limba română;
  • Certificat de căsătorie în copie şi traducere legalizată în limba română (dacă numele aplicantului s-a schimbat după căsătorie) – dacă este cazul;
  • Certificat medical din care să rezulte că este apt pentru facultatea la care candidează;
  • Patru poze tip paşaport;
  • Copie paşaport sau I (se va prezenta şi originalul pentru conformitate);
  • Chitanţă / ordin de plată de achitare a taxei de înscriere.
  • Acord de prelucrare a datelor personale – Anexa 4

Dosarele incomplete nu se preiau.

  • Candidaţii care se înscriu şi urmează două facultăţi vor prezenta originalul diplomei de bacalaureat/adeverinţei la facultatea la care au fost admişi pe locurile subvenţionate de la buget, iar copia certificată „conform cu originalul” la cealaltă facultate însoţită de adeverinţă din care să reiasă acest fapt, în termenul stabilit de fiecare facultate prin regulamentele proprii

Comisiile de admitere ale facultăţilor primesc dosarele personale întocmite de candidaţi, efectuează înscrierea şi eliberează legitimaţiile de concurs (pentru candidaţii care susţin probe de concurs) numai dacă, după verificarea fiecărui dosar, se constată că:

  • cererile-tip de înscriere sunt completate corect;
  • candidaţii au precizat domeniul, programul/programele de studii şi forma de învăţământ la care doresc să concureze, precum şi disciplinele sau probele de concurs, după

Dosarul cu actele depuse rămâne pe toată perioada concursului de admitere la comisia de admitere a facultății unde s-a făcut înscrierea. După încheierea perioadei de înscriere, opţiunile, ordinea acestora, precum şi alte informaţii din fişa de înscriere nu pot fi modificate.

După încheierea înscrierii, comisiile de admitere întocmesc listele nominale cu candidaţii înscrişi, în ordine alfabetică, pe care le afişează la loc vizibil, cu cel puţin 24 de ore înainte de începerea primei probe.

Listele conțin următoarele informații:

  • facultatea, domeniul, programul/programele de studii şi forma de învăţământ la care sunt înscrişi candidaţii, ordinea de preferinţă a programelor de studii (dacă este cazul) şi probele de concurs pentru care au optat (acolo unde sunt probe la alegere);
  • repartizarea candidaţilor pe săli de concurs, iar pentru probele orale, la care examinarea se face individual, repartizarea pe serii şi săli de concurs (numai pentru facultăţile care au probe de concurs).

Orice sesizare a candidaţilor privind exactitatea datelor precizate pe aceste tabele se verifică imediat şi corecturile necesare se efectuează cel mai târziu cu 3 ore înainte de începerea primei probe, cu aprobarea preşedintelui comisiei de admitere. Aceste corecturi vor fi făcute şi în fişierele cu numele candidaţilor, până la editarea cataloagelor fără note.

TAXE ADMITERE

În cadrul concursului de admitere se percep următoarele taxe:

  • Taxa de înscriere la concursul de admitere - 200 RON
  • Taxa pentru contestații - 200 RON
  • Taxa de înmatriculare - 120 RON
  • Taxă procesare dosar (pentru candidați cu studii anterioare efectuate în străinătate) - 150 Euro

Candidații care se înscriu la mai multe facultăți vor plăti integral taxa de înscriere pentru fiecare facultate, conform metodologiilor proprii.

Taxa pentru contestații nu va fi percepută în situațiile generate de erorile operatorilor Universității din Oradea.

Beneficiază de scutiri de taxe de înscriere la concursul de admitere următoarele categorii de candidați cu vârsta până în 25 de ani:

  • orfanii;
  • cei aflați în centrele de plasament sau case de tip familial;
  • cei care au cel puțin un părinte angajat sau pensionat al Universității din Oradea;
  • cei care au cel puțin un părinte personal didactic sau didactic auxiliar, aflat în activitate sau pensionat;
  • cei care au obținut în perioada studiilor liceale premii/distincții la olimpiadele școlare și/sau la alte concursuri naționale sau internaționale.

Candidații care solicită scutirea de la plata taxei de înscriere vor prezenta unul din următoarele documente:

  • copii după certificate de deces ale părinților;
  • adeverințe de la Centrele de plasament sau case de tip familial;
  • adeverințe din care să rezulte calitatea de personal didactic aflat în activitate sau pensionat a susținătorilor legali;
  • adeverințe din care să rezulte calitatea de personal încadrat în Universitatea din Oradea aflat în activitate sau pensionat a susținătorilor legali;
  • documente care să ateste obținerea în perioada studiilor liceale a distincții la olimpiadele școlare și/sau la alte concursuri naționale sau internaționale.

Aprobarea scutirii de la plata taxei de înscriere se face de către comisiile de admitere a facultăților.

ChimieCALENDARUL ADMITERII (LICENŢĂ)

1. Concursul de admitere
Înscrierea candidaţilor 15.07.24 (ora 9:00) – 25.07.24 (ora 14:00)
Afişarea rezultatelor preliminare 25.07.24 (ora 16:00)
Depunerea contestaţiilor 26.07.24 (ora 9:00 – 14:00)
Afișarea rezultatelor după contestaţii 26.07.24 (ora 16:00)

2. Confirmarea locurilor obţinute prin concurs

pentru programele de studiu BIOLOGIE, CHIMIE şi FIZICĂ MEDICALĂ

Confirmarea locurilor obținute prin concurs 29.07.24 (ora 9:00) – 2.08.24 (ora 14:00)
Afișarea rezultatelor finale 02.08.24 (ora 16:00)

2. Confirmarea locurilor obţinute prin concurs

pentru programele de studiu INFORMATICĂ şi MATEMATICĂChimie

Confirmarea locurilor obţinute prin concurs (Etapa I) 29.07.24 (ora 9:00) – 31.07.24 (ora 14:00)
Afişarea rezultatelor după redistribuire 31.07.24 (ora 16:00)
Confirmarea locurilor obținute prin concurs (Etapa II) 01.08.24 (ora 9:00) – 02.08.24 (ora 14:00)
Afișarea rezultatelor finale 02.08.24 (ora 16:00)

• Înscrierile se pot face la secretariatul facultăţii (Pavilionul C, etajul I, sala C107)
• Confirmarea locurilor obţinute prin concurs se poate face doar la secretariatul facultăţii.
• Programul Secretariatului facultăţii este zilnic, de luni până vineri, între orele 9.00 – 16.00

CRITERIILE DE ADMITERE ŞI CRITERIILE DE DEPARTAJARE

la Studiile universitare de licență pentru anul universitar 2024-2025

DEPARTAJAREA CANDIDAŢILOR. În eventualitatea existenţei mai multor candidați cu medii de admitere egale, departajarea se va face pe baza notei de la proba scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, diferenţiată în funcţie de filieră, profil şi specializare, iar dacă egalitatea persistă, diferenţierea se face după proba E.c din cadrul examenului de bacalaureat.

FACILITĂŢI la admitere - nivel licenţă 2024

1. Domeniul   BIOLOGIE

 (1) Sunt notați cu MEDIA GENERALĂ DE ADMITERE 10, următorii candidați:

a)   Absolvenții cu diplomă de bacalaureat care, în clasele IX – XII, au avut cel puțin o participare la faza internațională sau au obținut cel puțin o distincție (un premiu I, II, III, Mențiune sau Premiu Special) la faza națională a Olimpiadelor şcolare.1)

b)   Absolvenții cu diplomă de bacalaureat care au obținut cel puțin un premiu I, II, III sau Mențiune sau Premiu Special la faza finală ale unor concursuri internaționale.

(2)  Sunt notați cu nota 10 pentru 2/3 din media Chimiefinală, următorii candidați:

a)   Absolvenții cu diplomă de bacalaureat care, în clasele IX – XII, au avut cel puțin o participare la faza finală sau cei care au obținut cel puțin un premiu I, II, III sau mențiune sau premiu special la faza județeană a Olimpiadelor școlare 1).

b)   Absolvenții cu diplomă de bacalaureat care, în clasele IX – XII, au obținut cel puțin un premiu I, II sau III, mențiune sau premiu special la fazele finale ale concursurilor naționale sau județene de Biologie, Științe, Științele Pământului sau la Concursul național de comunicări științifice pentru elevii din clasele liceale - Biologie sau Științe.

Media generală de admitere se calculează după formula 2/3×10 + 1/3×MA, unde MA este media de admitere (vezi Anexa 2).

1) Olimpiadele şcolare recunoscute sunt Olimpiadele de Biologie, Ştiinţe, Ştiinţa Pământului, Chimie, Fizică, Matematică, Informatică sau Tehnologia Informației

 

2. Domeniul   CHIMIE

(1)  Sunt notați cu MEDIA GENERALĂ DE ADMITERE 10, următorii candidaţi:

a)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care, în clasele IX – XII, au avut cel puțin o participare la faza internațională sau au obţinut cel puţin o distincţie (premiul I, II, III, Menţiune sau Premiu Special) la faza naţională a Olimpiadelor şcolare 2).

b)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care, în clasele IX – XII, au obţinut  premiul I, II, III, Menţiune sau Premiu Special la faza finală a unor concursuri internaţionale.

(2)  Sunt notati cu nota 10 pentru 2/3 din media finală, următorii candidaţi:

a)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care, în clasele IX – XII, au avut cel puţin o participare la faza finală sau cei care au obţinut cel puţin o distincţie (premiul I, II, III, Menţiune sau Premiu Special la faza judeţeană a Olimpiadelor şcolare 2).

b)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care, în clasele IX – XII, au obţinut premiul I, II, III, Menţiune sau Premiu Special la fazele finale ale concursurilor naţionale sau judeţene de Chimie, Ştiinţe, Ştiinţele Pământului sau la Concursul naţional de comunicări ştiinţifice pentru elevii din clasele liceale - Chimie sau Ştiinţe.

Media generală de admitere se calculează după formula 2/3×10 + 1/3×MA, unde MA este media de admitere (vezi Anexa 2).

2) Olimpiadele şcolare recunoscute sunt Olimpiadele de Biologie, Ştiinţe, Ştiinţa Pământului, Chimie, Fizică, Matematică, Informatică sau Tehnologia Informației

 

3. Domeniul   FIZICĂ

(1)  Sunt notaţi cu MEDIA GENERALĂ DE ADMITERE 10, următorii candidaţi:

a)   Absolvenţii cu diplomă de bacaluareat care, în clasele IX – XII, au avut cel puţin o participare la faza internaţională sau au obţinut cel puţin o distincţie (un premiu I, II, III, Menţiune sau Premiu Special) la faza naţională a Olimpiadelor şcolare 3).

b)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care au obţinut cel puţin un premiu I, II, III sau Menţiune sau Premiu Special la faza finală ale unor concursuri internaţionale.

(2)  Sunt notati cu nota 10 pentru 2/3 din media finală, următorii candidaţi:

a)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care, în clasele IX – XII, au avut cel puţin o participare la faza finală sau cei care au obţinut cel puţin un premiu I, II, III sau menţiune sau premiu special la faza judeţeană a Olimpiadelor şcolare 3).

b)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care au obţinut cel puţin un premiu I, II sau III, menţiune sau premiu special la fazele finale ale concursurilor naţionale sau judeţene de Fizică sau Astronomie 4).

Media generală de admitere se calculează după formula 2/3×10 + 1/3×MA, unde MA este media de admitere (vezi Anexa 2).

3)Olimpiadele şcolare recunoscute sunt Olimpiadele de Fizică, Astronomie, Matematică, Informatică, Biologie, Chimie sau Tehnologia Informației

4)Concursurile şcolare recunoscute sunt Concursul naţional de fizică „Evrika”, Concurs interdisciplinar (matematică şi fizică) „Vrânceanu-Procopiu”, Concurs de fizică aplicată „Liviu Vişan”, Concursul naţional de fizică „Ştefan Procopiu”, Concurs naţional de fizică „PHI”, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, Concursul de astronomie şi astrofizică „Marin Dacian Bica”, Concursul de fizică „Florin Vasilescu”, Concursul naţional de fizică aplicată pentru elevi „Universul Einstein”, Concursul de fizică „Şerban Ţiţeica”, Concurs de fizică şi chimie pentru elevii din mediul rural „Impuls Perpetuum”, Concursul de fizică „Schwartz”, Concursul naţional de fizică şi inventică „Karoly Jozsef” Irenaeus, Concurs Interjudeţean „Trepte în matematică şi fizică”, Concurs pluridisciplinar PROSOFT@NT, Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), Concurs interjudeţean de fizică „Liviu Tătar”, Concurs Naţional de Fizică PROFIZ, Concurs Naţional de Fizică pentru elevi „Hands of Universe”.

 

4. Domeniul   INFORMATICĂ

(1)  Sunt notaţi cu MEDIA GENERALĂ DE ADMITERE 10, următorii candidaţi:

a)   Absolvenţii cu diplomă de bacaluareat care, în clasele IX – XII, au avut cel puţin o participare la faza internaţională sau au obţinut cel puţin o distincţie (un premiu I, II, III, Menţiune sau Premiu Special) la faza naţională a Olimpiadelor şcolare 5).

b)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care au obţinut cel puţin un premiu I, II, III sau Menţiune sau Premiu Special la faza finală ale unor concursuri internaţionale.

(2)  Sunt notati cu nota 10 pentru 2/3 din media finală, următorii candidaţi:

a)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care, în clasele IX – XII, au avut cel puţin o participare la faza finală sau cei care au obţinut cel puţin un premiu I, II, III sau menţiune sau premiu special la faza judeţeană a Olimpiadelor şcolare 5).

b)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care au obţinut cel puţin un premiu I, II sau III, menţiune sau premiu special la fazele finale ale unor concursuri de matematică sau informatică 6).

Media generală de admitere se calculează după formula 2/3×10 + 1/3×MA, unde MA este media de admitere (vezi Anexa 2).

 

5. Domeniul   MATEMATICĂ

(1)  Sunt notaţi cu MEDIA GENERALĂ DE ADMITERE 10, următorii candidaţi:

a)   Absolvenţii cu diplomă de bacaluareat care, în clasele IX – XII, au avut cel puţin o participare la faza internaţională sau au obţinut cel puţin o distincţie (un premiu I, II, III, Menţiune sau Premiu Special) la faza naţională a Olimpiadelor şcolare 5).

b)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care au obţinut cel puţin un premiu I, II, III sau Menţiune sau Premiu Special la faza finală ale unor concursuri internaţionale.

(2)  Sunt notati cu nota 10 pentru 2/3 din media finală, următorii candidaţi:

a)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care, în clasele IX – XII, au avut cel puţin o participare la faza finală sau cei care au obţinut cel puţin un premiu I, II, III sau menţiune sau premiu special la faza judeţeană a Olimpiadelor şcolare 5).

b)   Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat care au obţinut cel puţin un premiu I, II sau III, menţiune sau premiu special la fazele finale ale unor concursuri de matematică sau informatică 6).

Media generală de admitere se calculează după formula 2/3×10 + 1/3×MA, unde MA este media de admitere (vezi Anexa 2).

5)Olimpiadele şcolare recunoscute sunt Olimpiadele de Informatică, Tehnologia Informației, Matematică sau Astronomie

6) Concursurile şcolare recunoscute sunt Concursurile „Gheorghe S. Nadiu", „Gheorghe Ţiţeica", „Traian Lalescu", „Marian Ţarină", „Grigore Moisil", „Gheorghe Mihoc", „Radu Miron", „Gheorghe Lazăr", „Nicolae Păun", „Tiberiu Popoviciu", „Al. Myller", „Adolf Haimovici", „InfoMatrix" şi „Arhimede".

AtaşamentMărime
PDF icon fis_admitere_licenta_2024_-_metodologia.pdf422.44 KB
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.