HACKATON - EU Sparks for Climate: European Citizens Championship

UEFISCDI organizeaza editia locala a competiei europene EU Sparks for Climate: European Citizens Championship, un hackaton dedicat identificării de soluții pentru provocările climatice care afectează viața cotidiană.

Ne dorim să avem căt mai mulți participanți, competiția fiind deschisă tuturor celor interesați. Se vor forma echipe mixte de cercetători și cetățeni care lucrează împreună pentru a propune soluții reale la problemele legate de climă și mediu.

Din România vor fi alese 2 echipe care vor concura în finala competiției. Hackatonul va fi organizat online, intre 19-22 iunie, iar limba de desfășurare va fi engleza.

Ne adresam dvs cu rugamintea de a ne sprijini prin diseminarea invitației in cadrul comunitatii dvs studentesti dar si a partenerilor sau organizatiilor care ar putea fi interesate de competitie. Se pot inscrie studenți, profesori, cercetatori, pensionari, avocati, cetateni, absolut oricine are peste 16 ani si este pasionat de mediu si climă.

Esti pasionat de protejarea mediului și a planetei? Ai o provocare climatică pe care vrei sa o rezolvi dar nu știi cine te poate ajuta? Vrei să contribui la crearea unui mediu sustenabil și curat pentru tine și familia ta?

UEFISCDI te invită să te înscrii la ediția locală a hackatonul european EU Sparks for Climate: Citizen Hackathon Championship program, o inițiativă dezvoltată de Comisia Europeană. Evenimentul va avea loc online, între 19-22 iunie 2024. Limba de desfășurare va fi engleza.

 Scopul acestei competiții este de a valorifica experiența și cunoștințele echipelor participante astfel încât, prin colaborare, să se dezvolte  soluții inovatoare în vederea rezolvării provocărilor climatice care afectează viața cotidiană. Temele ce vor fi abordate în cadrul competiției sunt propuse de cetățeni. Concursul se va desfășura în 22 de  țări europene și asociate, iar în România este organizat de UEFISCDI. Din fiecare țară se vor alege 2 echipe câștigătoare care vor concura în finala competiției.

EU Sparks for Climate este deschis tuturor, atât cetățenilor interesați să participe la rezolvarea provocărilor climatice cât și cercetătorilor care doresc să contribuie cu expertiza și  experiența lor profesională.  Îndrumate de facilitatori si mentori, aceste echipe multidisciplinare vor parcurge o serie de ateliere de lucru pentru a-și dezvolta și testa modele de soluții pentru provocările climatice specifice identificate. 

Pentru a participa la competiție, trebuie să te înscrii fie ca cercetător, fie ca cetățean. Nu este necesară experiența anterioară în hackatoane sau concursuri similare. Linkurile pentru înscriere:

Mai multe detalii despre hackaton, program, provocări, premii și condiții de participate sunt disponibile aici:  https://uefiscdi.gov.ro/bucharest-hackaton-inside-the-eu-sparks-for-climate-citizens-hackaton-championship.

Pentru întrebări sau informații suplimentare te rugăm să ne scrii la adresele de mail: oana.ionescu@uefiscdi.ro și raluca.coscodaru@uefiscdi.ro

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.